متخصصان قلب، پزشکانی هستند که در تشخیص و درمان بیماریهای قلب و عروق خونی – سیستم قلبی عروقی – تخصص دارند. ممکن است به یک متخصص قلب مراجعه کنید تا بتوانید در مورد عوامل خطر بیماری قلبی اطلاعات کسب کنید که چه اقداماتی میتوانید برای سلامت قلب بهتر انجام دهید. اما بهترین دکتر قلب چه ویژگیهایی دارد و چه بیماریهای را درمان میکند.
وقتی با یک بیماری پیچیده مانند بیماری قلبی سروکار دارید، باید مطابق با نوع بیماری قلبی خود، متخصص مربوطه را پیدا کنید. تشخیص بیماری قلبی یا عروقی اغلب با پزشک مراقبتهای اولیه شروع میشود که سپس فرد را به یک متخصص قلب ارجاع میدهد. متخصص قلب علائم و سابقه پزشکی بیمار را بررسی میکند و ممکن است آزمایشهایی را برای تشخیص قطعیتر توصیه کند. سپس، متخصص قلب تصمیم میگیرد که آیا میتوان وضعیت فرد را تحت مراقبت او با استفاده از داروها یا سایر درمانهای موجود مدیریت کرد.
اگر دکتر قلب به این نتیجه برسد که شما نیاز به جراحی دارید، و بیمار را به یک جراح قلب و عروق ارجاع میدهد که در جراحی قلب، ریه و رگهای خونی تخصص دارد. حتی زمانی که بیماران به متخصصان دیگر ارجاع میشوند، تحت مراقبت متخصص قلب خود باقی میمانند.
- همه پزشکان قلب یک تخصص دارند؟
- متخصص قلب و عروق چه میکند؟
- بهترین دکتر قلب چه بیماریهایی را درمان میکنند؟
- آترواسکلروز چیست؟
- فشارخون بالا
- کلسترول بالا
- آنژین صدری (درد قفسه سینه)
- ایست قلبی ناگهانی و مراجعه به بهترین دکتر قلب
- نارسایی قلبی و ضرورت مراجعه به بهترین دکتر قلب
- حمله قلبی و مراجعه به بهترین دکتر قلب
- لخته خون
- فیبریلاسیون دهلیزی (AFib یا AF) چیست؟
- اندوکاردیت چیست؟
- درمان بیماری دریچه قلب توسط بهترین دکتر قلب
- کاردیومیوپاتی چیست؟
- میوکاردیت و کمک خواستن از بهترین دکتر قلب
- شرایط مادرزادی (از بدو تولد)
- آنوریسم آئورت و ضرورت مراجعه به بهترین دکتر قلب
- درمان واریس توسط بهترین دکتر قلب
- بهترین دکتر قلب و عروق چه میکند؟
- دلایلی که باید که فرد به متخصص قلب و عروق مراجعه کند!
همه پزشکان قلب یک تخصص دارند؟
قلب یکرشته پیچیده است، بنابراین بسیاری از متخصصان قلب در زمینههای مختلف تخصص دارند. همه متخصصان قلب، متخصصین قلب و عروق بالینی هستند که بر تشخیص، مدیریت پزشکی (استفاده از داروها) و پیشگیری از بیماریهای قلبی عروقی تمرکز میکنند.
برخی از متخصصان قلب و عروق بالینی در زمینه قلب و عروق کودکان تخصص دارند، به این معنی که آنها مشکلات قلبی را در کودکان تشخیص داده و درمان میکنند. زمانی که متخصصان قلب و عروق تنها بیماران بزرگسال را درمان میکنند، در قلب بزرگسالان تخصص دارند. سایر متخصصان بالینی قلب در روشهای کم تهاجمی (آنژیوپلاستی با بالون و قراردادن استنت)، اکوکاردیوگرافی یا الکتروفیزیولوژی تخصص دارند.
بهترین دکتر قلب در درمان بیماریهای قلبی و همچنین کمک به بیماران در مدیریت بیماریهای قلبی خود تخصص دارند. یک متخصص قلب علائم بیماری قلبی را که فرد دارد را درمان میکند و هرگونه بیماری احتمالی را تشخیص میدهد.
متخصص قلب و عروق چه میکند؟
متخصص قلب میتواند انواع بیماریهای قلبی را درمان کند. آزمایشهایی مانند نوار قلب، اکو کاردیوگرام و سیتی (توموگرافی کامپیوتری) میتوانند به متخصص قلب کمک کنند که وجود هر نوع مشکلی را تصدیق یا تکذیب کند. با تشخیص درست، میتوانند دارو تجویز کنند، به فرد کمک کنند ورزش و عادات غذایی سالمتری شروع کنید یا کاتتریزاسیون قلبی انجام دهند. دکتر قلب ابتدا یک معاینه فیزیکی انجام میدهد و بیمار علائم، سابقه پزشکی و خانوادگی را با پزشک خود به اشتراک خواهد گذاشت.
برخی از اطلاعات اولیه میتواند اطلاعات ارزشمندی در مورد سلامت قلب و عروق به متخصص قلب بدهد، مانند:
- وزن.
- فشارخون.
- سطح کلسترول
- سطح گلوکز (قند) خون.
پزشک متخصص تمام این اطلاعات و هرگونه نتایج آزمایش را بررسی خواهد کرد تا عوامل خطر را برای مشکلات قلبی مشخص کند. همچنین اطلاعاتی در زمینه استعمال دخانیات، میزان ورزش، تغذیه و چه داروهایی مصرف میکنید باید بدانند.
بهترین دکتر قلب چه بیماریهایی را درمان میکنند؟
متخصصان قلب میتوانند طیف وسیعی از مشکلات قلبی و عروقی را درمان کنند، از جمله:
- فشارخون بالا.
- کلسترول بالا.
- آترواسکلروز
- آنژین صدری (درد قفسه سینه).
- ایست قلبی ناگهانی.
- نارسایی قلبی.
- حمله قلبی.
- لخته شدن خون.
- فیبریلاسیون دهلیزی و سایر اختلالات ریتم قلب.
- اندوکاردیت
- شوک قلبی
- مشکلات دریچه قلب
- ناهنجاریهای قلبی
- کاردیومیوپاتی
- میوکاردیت.
- شرایط مادرزادی (از بدو تولد).
- مشکلات آئورت (آنوریسم، تنگی).
- مشکلات عروق (بیماری شریان محیطی، بیماری شریان سابکلاوین، بیماری شریان کلیوی، بیماری عروق کرونر، واریس).
- سکته
آترواسکلروز چیست؟
آترواسکلروز یک بیماری شایع است که زمانی ایجاد میشود که ماده چسبندهای به نام پلاک در داخل رگهای فرد ایجاد میشود. آترواسکلروز بهآرامی ایجاد میشود زیرا کلسترول، چربی، سلولهای خونی و سایر مواد موجود در خون پلاک تشکیل میدهند. ایجاد پلاک باعث باریک شدن شریانهای فرد میشود. این امر باعث عدم رسیدن خون پر اکسیژن به بافتهای اندامهای حیاتی بدن میشود.
آترواسکلروز میتواند بیشتر شریانهای بدن از جمله شریانهای قلب، مغز، بازوها، پاها، لگن و کلیهها را درگیر کند. بر اساس این که کدام شریانها درگیر میشوند، این عارضه نامهای مختلفی دارد.
- بیماری عروق کرونر (CAD) تجمع پلاک در شریانهای قلب است.
- بیماری شریان محیطی (PAD) ایجاد پلاک در شریانهای پا است، اما میتواند در بازوها یا لگن نیز ایجاد شود.
- بیماری شریان کاروتید تجمع پلاک در شریانهای گردن است. جریان خون به مغز را کاهش میدهد.
- تنگی شریان کلیوی تجمع پلاک در شریانهایی است که خون را به کلیهها میرساند.
کاهش جریان خون میتواند منجر به علائمی مانند آنژین شود. در صورت ترکیدن پلاک، لختههای خونی ممکن است تشکیل شود که شریان را به طور کامل مسدود کند یا به سایر قسمتهای بدن برود. انسدادها، چه کامل و چه ناقص، میتوانند عوارضی از جمله حمله قلبی، سکته مغزی، زوال عقل عروقی، اختلال نعوظ یا ازدستدادن اندام ایجاد کنند. آترواسکلروز میتواند باعث مرگ و ناتوانی شود.
فشارخون بالا
نداشتن علامت این بیماری را جز یکی از خطرناکترین بیماریها معرفی میکند. تقریباً یکسوم افراد فشارخون بالا دارند که از آن اطلاعی ندارند. بهترین راه برای اینکه بفهمید فشارخونتان بالاست یا نه چکاپهای منظم است. همچنین میتوانید فشارخون را در خانه کنترل کنید.
علائم فشارخون شدید و ضرورت مراجعه به بهترین دکتر قلب
اگر فشارخون بسیار بالا باشد، علائم زیر را ممکن است تجربه کنید:
- سردردهای شدید
- خونریزی بینی
- خستگی یا سردرگمی
- مشکلات بینایی
- درد قفسه سینه
- دشواری در تنفس
- ضربان قلب نامنظم
- خون در ادرار
- کوبیدن به قفسه سینه، گردن یا گوش
علائم دیگری نیز ممکن است به فشارخون بالا مرتبط باشد:
- سرگیجه
- عصبی بودن
- تعریق
- مشکل خواب
- گرگرفتگی صورت
- لکههای خون در چشم
در صورت داشتن فشارخون بالا حتماً باید تحتنظر بهترین دکتر قلب باشید.
کلسترول بالا
کلسترول که در خون یافت میشود به طور طبیعی در کبد تولید میشود. همه افراد کلسترول دارند زیرا برای سالم ماندن به آن نیاز داریم و هر سلول بدن ما از آن استفاده میکند. بخشی از این کلسترول از غذایی که میخوریم به دست میآید. کلسترول بالا زمانی است که شما کلسترول بیش از حد در خون دارید. این عارضه میتواند خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و گردش خون مانند حمله قلبی و سکته را افزایش دهد.
معمولاً هیچ علامت معمولی برای این بیماری وجود ندارد که نشان دهد کلسترول بالا دارید، به همین دلیل است که بررسی منظم آن بسیار مهم است.
آنژین صدری (درد قفسه سینه)
آنژین صدری در صورت باریک شدن یک یا چند شریان قلبی به دلیل کلسیفیکاسیون عروقی (تصلب شرایین) ایجاد شود. همچنین ممکن است در اثر فعالیت بدنی یا استرس ایجاد شود. در این حالت عضله قلب دیگر خون و اکسیژن کافی دریافت نمیکند و در نتیجه دردهای ناگهانی و تیز در ناحیه قلب ایجاد میشود.
علائمی وجود دارد که در هنگام ابتلا به این عارضه نمایان میشود. ممکن است فقط دردهای خفیف در قفسه سینه وجود داشته باشد. همچنین این عارضه میتواند منجر به درد ناگهانی و شدید در ناحیه قلب شود. این درد به سمت بیرون بازوی چپ، فک پایین، بالای شکم یا پشت گسترش مییابد.
در بیشتر موارد، این دردها فقط در هنگام فعالیت نشان داده میشوند و پس از چند دقیقه محو میشوند. در بیماری قلبی پیشرفته، درد ممکن است برای مدت طولانیتری ادامه یابد یا بهمحض حرکت فرد مبتلا دوباره شروع شود. اگر شما نیز دچار علائم اینچنینی شدهاید مراجعه به دکتر قلب را در اولویت قرار دهید.
ایست قلبی ناگهانی و مراجعه به بهترین دکتر قلب
ایست قلبی ناگهانی یک وضعیت تهدیدکننده زندگی است که در آن قلب متوقف میشود و دیگر خون پمپاژ نمیکند. در عرض چند دقیقه، اندامها و کل بدن در معرض خطر مرگ قرار میگیرد زیرا باید دائماً اکسیژن دریافت کنند و خون این اکسیژن را میرساند. درمان اورژانسی شامل احیای قلبی ریوی (CPR) و دفیبریلاسیون است. CPR اکسیژن کافی را در ریهها نگه میدارد و آن را به مغز میرساند تا زمانی که یک شوک الکتریکی ریتم طبیعی قلب را بازیابی کند. CPR و دفیبریلاتورها ممکن است جان بیمار را نجات دهند.
علائم ایست قلبی ناگهانی
در بیش از نیمی از موارد، ایست قلبی ناگهانی بدون علائم قبلی اتفاق میافتد. علائم ایست قلبی ناگهانی شامل موارد زیر است:
- غش (ازدستدادن هوشیاری).
- ضربان قلب تند.
- درد قفسه سینه.
- سرگیجه.
- سبکی سر
- تنگی نفس.
- احساس ناراحتی در معده و استفراغ.
نارسایی قلبی و ضرورت مراجعه به بهترین دکتر قلب
نارسایی قلبی یا نارسایی احتقانی قلب یک بیماری طولانیمدت است که با گذشت زمان بدتر میشود. نارسایی قلبی به این معنی است که قلب بهدرستی قادر به پمپاژ خون نیست. وقتی قلب قدرت پمپاژ کمتری داشته باشد، میتواند به اندامهای فرد آسیب برساند و مایع در ریههای فرد جمع شود.
علائم نارسایی قلبی
علائم نارسایی قلبی عبارتاند از:
- تنگی نفس.
- احساس خستگی و ضعف پا در هنگام فعالیت.
- تورم در مچ پاها و شکم.
- افزایش وزن.
- نیاز به ادرار کردن هنگام استراحت در شب.
- ضربان قلب سریع یا نامنظم (تپش قلب).
- سرفه خشک
- شکم پر (نفخ) یا سفت، ازدستدادن اشتها یا ناراحتی معده (تهوع).
ممکن است مواردی وجود داشته باشد که علائم خفیف باشد یا اصلاً علائمی نداشته باشید. علائم نارسایی قلبی میتواند از خفیف تا شدید متغیر باشد و ممکن است ظاهر شود و از بین برود. متأسفانه، نارسایی قلبی معمولاً با گذشت زمان بدتر میشود. با بدتر شدن، ممکن است علائم بیشتر یا متفاوتی داشته باشید. بهتر است که در صورت داشتن علائم جدید یا بدتر شدن علائم، به دکتر قلب مراجعه نمایید.
حمله قلبی و مراجعه به بهترین دکتر قلب
حمله قلبی یک وضعیت پزشکی است که باید سریعاً با اورژانس تماس بگیرید. این عارضه زمانی اتفاق میافتد که جریان خون در بخشی از عضله قلب قطع شود. بدون خون و اکسیژن کافی قلب میتواند آسیب جدی ببیند. علائم و نشانههای حمله قلبی شامل درد یا ناراحتی قفسه سینه. تنگی نفس؛ درد یا ناراحتی در فک، گردن، پشت، بازو یا شانه؛ احساس تهوع، سبکی سر یا خستگی غیرعادی است.
هر چه زمان بیشتری برای بازگرداندن جریان خون بدون درمان بگذرد، آسیب به عضله قلب بیشتر میشود. بیماری عروق کرونر (CAD) علت اصلی حمله قلبی است. یک علت کمتر شایع، اسپاسم شدید یا انقباض ناگهانی یک شریان کرونر است که میتواند جریان خون به عضله قلب را متوقف کند.
علائم حمله قلبی
- درد یا ناراحتی قفسه سینه. اکثر حملات قلبی شامل ناراحتی در مرکز یا سمت چپ قفسه سینه است که بیش از چند دقیقه طول میکشد یا از بین میرود و باز میگردد. این ناراحتی میتواند مانند فشار ناخوشایند، فشردن یا درد باشد.
- احساس ضعف، سبکی سر، یا ضعف. همچنین بیمار ممکن است دچار عرق سرد شود.
- درد یا ناراحتی در فک، گردن یا پشت.
- درد یا ناراحتی در یک یا هر دو بازو یا شانه.
- تنگی نفس. اغلب همراه با ناراحتی قفسه سینه است، اما تنگی نفس نیز میتواند قبل از ناراحتی قفسه سینه اتفاق بیفتد.
- سایر علائم حمله قلبی میتواند شامل خستگی غیرعادی یا غیرقابلتوضیح و حالت تهوع یا استفراغ باشد.
بعد از حمله قلبی باید تا مدتها تحتنظر بهترین دکتر قلب باشید تا خطر حمله مجدد را از بین برد.
بیشتر بخوانید: بیماری سرخرگ محیطی و بررسی چگونگی درمان آن
لخته خون
لختههای خون تودههای ژلمانند خون هستند. لخته شدن خون زمانی مفید است که در پاسخ به آسیب یا بریدگی ایجاد شوند و رگ خونی آسیبدیده را مسدود کنند و خونریزی را متوقف کنند. برخی از لختههای خون بدون دلیل موجه در داخل رگهای فرد ایجاد میشوند و به طور طبیعی حل نمیشوند. این نوع لخته خون به مراقبت پزشکی نیاز دارد، بهخصوص اگر در پاهای فرد ایجاد شده باشد یا در مکانهای حساستری مانند ریهها و مغز باشد. تعدادی از بیماریها میتوانند باعث ایجاد این نوع لخته خون شوند.
مراجعه به بهترین دکتر قلب؛ یافتن علت ایجاد لخته خون
لخته خون زمانی ایجاد میشود که بخشهایی از خون دچار غلظت میشود و تودهای نیمه جامد ایجاد خواهد کرد. زمانی که این لختههای خون ایجاد میشوند، میتوانند به بخشهای دیگر بدن بروند و باعث آسیب شوند. عوامل و شرایطی که میتوانند باعث ایجاد لختههای خونی دردسرساز شوند و همچنین شرایط جدی مرتبط با لخته شدن خون عبارتاند از:
- سندرم آنتی فسفولیپید
- تصلب شرایین یا آترواسکلروز
- برخی داروها، مانند داروهای ضدبارداری خوراکی و داروهای هورموندرمانی
- بیماری کروناویروس 2019 (COVID-19)
- ترومبوز ورید عمقی (DVT)
- فاکتور V لیدن
- سابقه خانوادگی لخته شدن خون
- آریتمی قلبی (مشکلات ریتم قلب)
- حمله قلبی
- نارسایی قلبی
- چاقی
- بیماری شریان محیطی (PAD)
- پلی سیتمی ورا
- بارداری
- نشستن طولانیمدت یا استراحت در رختخواب
- آمبولی ریه (لخته شدن خون در شریان ریه)
- سیگارکشیدن
- سکته
- عمل جراحی
فیبریلاسیون دهلیزی (AFib یا AF) چیست؟
فیبریلاسیون دهلیزی (همچنین AFib یا AF نامیده میشود) یک ضربان قلب لرزان یا نامنظم (آریتمی) است که میتواند منجر به لخته شدن خون، سکته مغزی، نارسایی قلبی و سایر عوارض مرتبط با قلب شود. به طور معمول، قلب منقبض میشود و با ضربان منظم آرام میشود. در فیبریلاسیون دهلیزی، حفرههای فوقانی قلب (دهلیزها) بهجای ضربان مؤثر برای حرکت خون به داخل بطنها، به طور نامنظم (تپش) میزند.
اگر لخته وارد جریان خون شود و در شریان منتهی به مغز قرار گیرد، سکته مغزی رخ میدهد. حدود 15 تا 20 درصد از افرادی که دچار سکته مغزی میشوند این آریتمی قلبی را دارند. این خطر لخته شدن به این دلیل است که بیماران مبتلا به این بیماری از داروهای رقیقکننده خون استفاده میکنند. حتی اگر فیبریلاسیون دهلیزی درمان نشده خطر مرگهای مرتبط با قلب را دوبرابر میکند و با افزایش 5 برابری خطر سکته مغزی همراه است، بسیاری از بیماران نمیدانند که AFib یک بیماری جدی است. درصورتیکه مستعد این بیماری هستید مراجعه دکتر قلب خوب را در اولویت قرار دهید. پزشک به شما در درمان و پیشگیری از عوارض این بیماری کمک میکند.
اندوکاردیت چیست؟
اندوکاردیت عفونی (IE) یک التهاب کشنده پوشش دریچههای قلب و گاهی اوقات پوشش حفرههای قلب است. زمانی اتفاق میافتد که میکروبها (معمولاً باکتریها) از سایر نقاط بدن وارد جریان خون شوند و به پوشش دریچهها یا حفرههای قلب میچسبند و به آن حمله میکنند. اندوکاردیت عفونی را اندوکاردیت باکتریال (BE) یا اندوکاردیت باکتریال حاد، (SBE) یا مزمن نیز مینامند.
علائم اندوکاردیت
علائم عفونت اندوکاردیت عبارتاند از:
- تب بالاتر از 100 درجه فارنهایت (38.4 درجه سانتیگراد).
- تعریق یا لرز، بهویژه تعریق شبانه.
- بثورات پوستی.
- درد، حساسیت، قرمزی یا تورم.
- زخم یا بریدگی که خوب نمیشود.
- گلودرد، خارش گلو یا درد هنگام بلع.
- تخلیه سینوس، احتقان بینی، سردرد یا حساسیت در امتداد استخوان گونه
- سرفه خشک یا مرطوب مداوم که بیش از دو روز طول بکشد.
- لکههای سفید در دهان یا روی زبان.
- حالت تهوع، استفراغ یا اسهال.
- آمبولی (لخته شدن خون کوچک)، خونریزی یا سکته مغزی.
- تنگی نفس.
- اشتهای ضعیف یا کاهش وزن.
- دردهای عضلانی و مفاصل.
بیشتر بخوانید: دکتر قلب تهران
درمان بیماری دریچه قلب توسط بهترین دکتر قلب
بیماری دریچه قلب یک مشکل نسبتاً رایج در دریچههایی است که خون را در یکجهت در قلب جریان میدهد. داروها میتوانند به مشکلات جریان خون ناشی از دریچه قلب که درست کار نمیکند کمک کنند، اما گاهی اوقات این کافی نیست. یک دکتر قلب میتواند درباره درمان این بیماری در شما تصمیم بگیرد.
علائم بیماری دریچه قلب
برای افراد مبتلا به بیماری دریچه قلب در ابتدا علائمی وجود ندارد. اما زمانی که مشکل دریچه قلب بدتر میشود، ضربان قلب شما برای جبران کاهش جریان خون بیشتر میشود. با گذشت زمان، بیماری دریچه قلب ممکن است آنقدر بد شود که علائم زیر ظاهر شوند:
- افزایش تنگی نفس، بهویژه با فعالیت بدنی یا درازکشیدن.
- تپش قلب (قطع ضربان یا احساس فلیپفلاپ در قفسه سینه).
- ادم (تورم مچ پا، پا یا شکم).
- ضعف یا سرگیجه.
- افزایش وزن سریع.
- ناراحتی در قفسه سینه، بهخصوص زمانی که به خودتان فشار میآورید.
- خستگی.
- اگر بیماری دریچه ناشی از عفونت باشد، ممکن است متوجه تب، لرز یا بدن درد شوید.
کاردیومیوپاتی چیست؟
کاردیومیوپاتی به شرایطی اشاره دارد که بر میوکارد (عضله قلب) تأثیر میگذارد. کاردیومیوپاتی میتواند قلب را سفت، بزرگ یا ضخیم کند و باعث ایجاد بافت اسکار شود. در نتیجه، قلب نمیتواند خون را به طور مؤثر به بقیه بدن پمپ کند. با گذشت زمان، قلب میتواند ضعیف شود و کاردیومیوپاتی میتواند منجر به نارسایی قلبی شود. درمان میتواند کمک کند. برخی از افراد مبتلا به کاردیومیوپاتی در نهایت نیاز به پیوند قلب دارند.
علائم کاردیومیوپاتی
برخی از افراد علائم کاردیومیوپاتی ندارند. با پیشرفت بیماری، ممکن است علائم زیر را تجربه کنند:
- خستگی.
- تپش قلب (ضربان سریع قلب).
- تنگی نفس
- تورم (ادم) در پاها، ساق پا یا مچ پا.
- سنکوپ (غش کردن).
میوکاردیت و کمک خواستن از بهترین دکتر قلب
میوکاردیت التهاب میوکارد – عضله قلب است. اکثر افراد مبتلا به میوکاردیت بدون هیچ عارضهای بهبود مییابند، اما در موارد نادری که التهاب شدید باشد، میتواند به قلب آسیب برساند. اگر مبتلا به میوکاردیت هستید، معمولاً یک تا دوهفته پس از بیماری اولیه ویروسی علائم ایجاد میشود. علائم شایع میوکاردیت عبارتاند از:
- درد شدید یا سفتی در قفسه سینه که ممکن است در سراسر بدن پخش شود.
- تنگی نفس هنگام ورزش یا پیادهروی سبک
- مشکل در تنفس هنگام استراحت
- علائم شبیه آنفولانزا مانند درجه حرارت بالا و خستگی
- تپش قلب یا ریتم غیرطبیعی قلب
شرایط مادرزادی (از بدو تولد)
شرایط و بیماریهای مادرزادی در زمان تولد نوزاد یا قبل از آن وجود دارد. برخی از نوزادان با یک بیماری مادرزادی متولد میشوند که میتواند ظاهر فیزیکی، رشد یا عملکرد قلب آنها را تحتتأثیر قرار دهد. موارد جدی که نیاز به مراقبت پزشکی یا جراحی دارند. بیماری قلبی مادرزادی در بزرگسالان و کودکان میتواند نحوه جریان خون در قلب را تغییر دهد. افراد مبتلا به بیماری قلبی مادرزادی نیاز به مراقبتهای پزشکی مادامالعمر دارند. درمان شامل معاینات منظم، داروها یا جراحی است.
علائم شایع بیماری قلبی مادرزادی در بزرگسالان عبارتاند از:
- ریتم نامنظم قلب (آریتمی)
- آبیرنگ پوست، لبها و ناخنها (سیانوز)
- تنگی نفس
- با فعالیت خیلی سریع احساس خستگی میکنید
- تورم بافت یا اندامهای بدن (ادم)
آنوریسم آئورت و ضرورت مراجعه به بهترین دکتر قلب
آنوریسم آئورت برآمدگی در دیواره آئورت، سرخرگ اصلی قلب است. آنوریسم آئورت در یک ناحیه ضعیف در دیواره شریان ایجاد میشود که ممکن است پاره یا شکافته شوند، که میتواند باعث خونریزی داخلی خطرناک شود یا جریان خون را از قلب شما به اندام های مختلف مسدود کند.
علائم آنوریسم آئورت
در بسیاری از موارد، افراد نمیدانند که آنوریسم آئورت دارند. آنوریسم اغلب تا زمانی که پاره نشود هیچ علامتی ایجاد نمیکند. اگر آنوریسم پاره شود، وضعیت اورژانسی است که نیاز به درمان فوری دارد. علائم پارگی آنوریسم به طور ناگهانی ظاهر میشود و میتواند شامل موارد زیر باشد:
- سرگیجه یا سبکی سر.
- ضربان قلب سریع.
- درد ناگهانی و شدید قفسه سینه، درد شکم یا کمردرد.
پیداکردن آنوریسم آئورت قبل از پارگی بهترین شانس شما را برای بهبودی فراهم میکند. با رشد آنوریسم آئورت، ممکن است علائمی از جمله:
- مشکل در تنفس یا تنگی نفس.
- احساس سیری حتی بعد از یک وعده غذایی کوچک.
- درد در هرجایی که آنوریسم درحالرشد است (میتواند در گردن، پشت، قفسه سینه یا شکم شما باشد).
- بلع دردناک یا مشکل.
- تورم بازوها، گردن یا صورت.
درمان واریس توسط بهترین دکتر قلب
وریدهای واریسی وریدهای پیچخوردهای هستند که بیشتر در اندام تحتانی بهویژه پا و پشت ران دیده میشوند. واریس در خانم ها شایع تر است. افراد مسن، افزایش مزمن فشار داخل شکمی به دلیل چاقی، بارداری، یبوست مزمن و ایستادن طولانیمدت از عواملی هستند که خطر ابتلا به این عارضه را افزایش می دهند. برای درمان این بیماری عروقی باید به متخصص قلب مراجعه نمایید.
بیشتر بخوانید: درمان واریس
بهترین دکتر قلب و عروق چه میکند؟
متخصص قلب یا دکتر قلب از طریق غربالگری و معاینه به پیشگیری از بیماری قلبی کمک میکند. آنها علائم بیماریهای قلبی را درمان میکنند. این بیماریها میتواند شامل مواردی باشد که در بخش قلبی به آن پرداختیم.
دلایلی که باید که فرد به متخصص قلب و عروق مراجعه کند!
اکثر بیماران زمانی که علائمی بیماری قلبی کمی دارند، به دیدن بهترین دکتر قلب تهران فکر میکنند، اما ممکن است آن را به تعویق بیندازند، یا ممکن است منتظر بمانند تا یک پزشک سالانه با پزشک خانواده خود سؤالاتی در مورد هرگونه درد یا علائم فیزیکی بپرسد. اما قبل از مراجعه به متخصص قلب علائم باید چقدر شدید باشد؟ چگونه میتوان تشخیص داد که چه موقع باید به متخصص قلب و عروق مراجعه کرد؟
قلب شما یک عضله تلاشگر است که بیش از 100000 بار در روز میتپد. مراقبت پیشگیرانه از این اندام حیاتی مهم است. بیماری قلبی عامل اصلی مرگومیر در سراسر جهان است. برای افرادی که بیماری قلبی شناخته شده ندارند، دانستن اینکه چه زمانی باید به متخصص قلب و عروق مراجعه کنند میتواند دشوار باشد.
توصیه پزشک
اگر پزشک به فرد توصیه میکند که به بهترین دکتر قلب مراجعه کنید، این کار را انجام دهید. آن را به تعویق نیندازید.
مراجعه به بهترین دکتر قلب به دلیل سابقه خانوادگی
اگر کسی در خانواده شما مشکلات قلبی دارد یا داشته است، باید از علائم بیماری قلبی آگاه باشید و در مورد آنها با یک متخصص قلب صحبت کنید. انواع خاصی از بیماری قلبی میتواند ژنتیکی باشد اما باز هم باید به بهترین دکتر قلب مراجعه کنید. اگر یکی از بستگان مبتلا به بیماری قلبی زودرس (زیر 55 سال در مردان و 65 سال در زنان) بوده است، متخصص قلب میتواند در تعیین اینکه چگونه این مسئله میتواند بر زندگی فرد تأثیر بگذارد، کمک کند و ممکن است آزمایش یا راهکارهای پیشگیرانه را توصیه کند.
درد قفسه سینه را تجربه میکنید
درد قفسه سینه یکی از نشانههای بارز مشکل قلبی است و نشان می دهد که باید به بهترین دکتر قلب مراجعه کنید. دلایل دیگری نیز برای درد قفسه سینه وجود دارد که به قلب مربوط نمیشود. اما فشار قفسه سینه که با فعالیت اتفاق میافتد یا بدتر میشود، نگرانکننده است. زیرا میتواند نشانهای از عدم دریافت خون کافی به قلب باشد. متخصص قلب میتواند به تعیین علت و برنامه درمانی مناسب کمک کند. درد قفسه سینه همچنین میتواند نشانه حمله قلبی و یک وضعیت اورژانسی تهدیدکننده زندگی باشد. علائم را بشناسید و اگر فکر میکنید دچار حمله قلبی شدهاید باید سریعاً با اورژانس تماس بگیرید. به یاد داشته باشید که علائم ممکن است برای مردان و زنان متفاوت باشد.
کلسترول بالا
هرچه کلسترول کل فرد بالاتر باشد، خطر ابتلا به بیماری قلبی (سطح کلسترول 200 میلیگرم در دسیلیتر یا بالاتر) بیشتر میشود. کلسترول یک ماده چرب است که در تعدادی از غذاها یافت میشود و توسط کبد شما نیز ساخته میشود. کلسترول بالا میتواند منجر به ایجاد پلاک در شریانها میشود. یکی از راههایی که میتوانید کلسترول خود را کاهش دهید، داشتن یک رژیم غذایی سالم است. پزشک داروهایی برای درمان کلسترول تجویز میکند که به کاهش خطر حمله قلبی نیز کمک میکند. با متخصص قلب خود در مورد غذاهای سالم برای قلب و نظارت بر کلسترول خود برای کاهش احتمال بیماری قلبی صحبت کنید.
فشارخون بالا و مراجعه به بهترین دکتر قلب
فشارخون نیرویی است که خون به دیواره سرخرگ فشار میآورد. افزایش مزمن فشارخون باعث میشود که قلب برای گردش خون بیشتر کار کند و خطر حمله قلبی و سکته را افزایش میدهد. عدد سیستولیک در خوانش فشارخون فرد اولین عدد است. بهعنوانمثال، اگر میزان خواندن شما 120/80 است (120 روی 80)، فشارخون سیستولیک فرد 120 است. اگر عدد سیستولیک بالایی دارید مراجعه به دکتر قلب را به تعویق نیندازید.
تنگی نفس، تپش قلب یا سرگیجه دارید
متخصص قلب میتواند تشخیص دهد که آیا بیماری قلبی علت آن است یا خیر. این علائم ممکن است نشانهای از ریتم غیرطبیعی قلب یا بیماری عروق کرونر باشد. البته این علائم میتوانند نشاندهنده بیماری دیگری نیز هستند و نیاز به بررسی دارد.
سیگاری هستید یا بودید!
سیگار یک عامل خطر بزرگ برای بیماری قلبی است. جریان اکسیژن به قلب را کاهش میدهد و فشارخون، ضربان قلب و لخته شدن خون را افزایش میدهد و همچنین به سلولهای پوششی شریانها آسیب میرساند. سیگار یکی از عوامل خطر اصلی قابل پیشگیری برای بیماریهای قلبی است و میتواند در افزایش فشارخون و خطر سرطان نقش داشته باشد.
دیابتی
متأسفانه دیابت میتواند منجر به بیماری قلبی شود. اگر علائم مشکلات قلبی را دارید و دیابت دارید، باید به متخصص قلب و عروق مراجعه کنید. ارتباط قوی بین بیماریهای قلبی عروقی و دیابت وجود دارد. قند خون کنترل نشده بر عملکرد رگهای خونی تأثیر میگذارد و خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر را تا حد زیادی افزایش میدهد. یک متخصص قلب میتواند به تعیین راهبردهای درمانی یا پیشگیری کمک کند تا خطر را کاهش دهد.
قند خون بالا در افراد دیابتی منجر به زخم پای دیابتی میشود. این عارضه درصورتیکه به آن اهمیت داده نشود، میتواند عواقب ناگوار همچون قطعی پا را به دنبال داشته باشد. یک دکتر قلب خوب میتواند در این زمینه به بیمار کمک کند.
بارداری دشوار و مراجعه به بهترین دکتر قلب
دو باری که یک زن بیشتر در معرض ابتلا به بیماری قلبی است، در دوران بارداری یا پس از یائسگی است.
شروع یک برنامه تمرینی جدید
یک متخصص قلب میتواند سلامت قلب شما را بررسی کند و ورزشهایی را توصیه کند که برای قلب مفید هستند. ورزش را در برنامه روزمره زندگی خود قرار دهید. در کنار ورزش داشتن تغذیه مناسب میتواند به بهبود عملکرد قلب کمک کند.
درمان بیماری مزمن کلیوی
اگر کلیههای شما بهدرستی کار نکنند، خطر ابتلا به بیماری قلبی افزایش مییابد. بیماری کلیوی با فشارخون بالا و بیماری شریانی مرتبط است. یک دکتر قلب میتواند در مورد اینکه چگونه بیماری شما بر قلب شما تأثیر میگذارد و به شما کمک میکند تا خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش دهید، صحبت کند.
بیماری شریانی محیطی
شریانها رگهای خونی هستند که خون غنی از اکسیژن را از قلب شما به بقیه بدن میرسانند. اگر بیماری در سایر شریانها، مانند شریانهای پا یا رگهای خونی بزرگ مغز (شریانهای کاروتید) شناخته شدهاید، احتمال ابتلا به بیماری عروق کرونر نیز بیشتر است. یک دکتر قلب میتواند در مورد اینکه آیا آزمایشهای دیگر و همچنین گزینههای درمانی لازم است یا خیر صحبت کند.