دکتر امید شافع

درمان واریس

درمان واریس

درمان واریس
5/5 - (1 امتیاز)

واریس چیست ؟

به رگ هاي برجسته روى اندام واريس گفته می شود. اندازه اين رگ های برجسته ، از يك ميليمتر تا چند سانتيمتر متفاوت است. رگ های كوچك چند ميليمتری سطح پوست كه به رنگ های قرمز يا بنفش ديده می شوند هم نوعی واريس هستند كه نام علمی شان تلانژكتازی (Telangiectasia ) است.

رگ های واريسی به دلايل مختلفي ایجاد مي شوند. ايستادن طولاني مدت ، بارداري و مشكلات مادرزادی كه در رگ های پاها وجود دارند موجبات ایجاد واريس را فراهم می آورند.

دکتر امید شافع واریسهای عنکبوتی را بطور قطعی و بدون برگشت ، با کمترین میزان تغییر رنگ و کمترین درد درمان مینماید.

جهت مشاوره با ما در تماس باشید ….

درمان واریس
درمان واریس

علائم واریس چیست ؟

واريس می تواند باعث ایجاد طيف وسيعی از علائم گردد. بسياری از افراد فقط به دليل ظاهر واريس به دنبال درمان می روند اما واريس می تواند گاهی منجر به مشكلات شديدتری شود كه هرچند خطرناك نيستند، اما می توانند فرد را دچار محدوديت هايی نماید. ورم پا، درد، احساس سنگينی در پا، تغيير رنگ پوست پا و زخم های دردناك و مزمن از جمله اين موارد هستند.

علائم واریس
علائم واریس

اگر واریس و نارسایی وریدی درمان نشوند میتواند منجر به تغییرات شدید پوستی شوند. این تغییرات بصورت تغییر رنگ شدید بصورت قهوه ای در ساق پا و حتی ایجاد زخم خود رانشان میدهند. بنابراین هدف اصلی از درمان واریس و نارسایی وریدی پیشگری از این تغییرات هستند. دکتر امید شافع با بررسی دقیق سیستم وریدی بهترین روش درمان نارسایی وریدی را مشاوره میدهد.

بیشتر بخوانید ...  ورزش برای پیشگیری از DVT در سفر، بعد از جراحی و درمان DVT

علل ایجاد واریس

  • زمينه خانوادگی و ژنتيكی
  • ايستادن طولاني مدت
  • اضافه وزن
  • بارداری و زايمان

آیا واریس خطرناک است ؟

به صورت خلاصه، خير خطرناك نيست. اما در برخی مطالعات وجود واريس با تشکیل لخته در عروق عمقی پا ( DVT ) همراهی داشته. توجه به این نکته ضروری است که درمان واريس به دليل كاهش این خطرات صورت نمي گيرد و عموما اهميت آن بر ارتقای كيفيت زندگی است.

اكثر متقاضيان درمان واريس، افراد در سنين جوانی و ميانسالی هستند كه واريس و نارسايی رگ های وريدی سبب محدوديت در فعاليت های روزمره شان می شود.

نحوه پیشگیری از واریس

همانند همه بيماری ها و اختلالات، پيشگيری از واريس بهتر از درمان است. عدم ايستادن طولانی مدت يا انجام ورزش های ساق پا در حين ايستادن طولانی مدت بخصوص در طَی بارداری و پوشيدن جوراب واريس در مواردی كه ايستادن طولانی مدت بدون راه رفتن اجتناب ناپذير است، می تواند احتمال بروز واريس را كاهش دهد.

اما خيلی از مواقع، عليرغم انجام و رعايت موارد فوق، واريس تشکیل می شود كه دکتر امید شافع بر اساس شرايط هر فرد، جهت درمان مشاوره میدهد و اقدام درمانی لازم را انجام میدهد.

روش های تشخیص واریس

ابتدا با معاينه توسط پزشك سطحی یا عمقی بودن واریس مشخص می شود.
در صورت لزوم، سونوگرافی داپلر از عروق هر دو پا انجام می شود. لازم به ذكر است كه جهت تشخيص دقيق تر لطفا قبل از مراجعه مايعات كافي مصرف كنيد.

اين مركز جزو معدود مراكزی است كه مجهز به دستگاه پلتيسموگرافی ، ABI و TBI می باشد كه وضعيت سرخرگ ها ( شريان ها ) و سياهرگ ها ( وريد های عمقی و سطحی) و عملكرد پمپ عضلانی پا را نشان می دهد.

بیشتر بخوانید ...  دلایل سکته قلبی و علائم آن
تشخیص واریس
تشخیص واریس

واریس ها به سه دسته تقسیم می شوند :

  • واريس های بزرگ مانند واريس های طنابی كه بسيار برجسته هستند.
  • واريس های متوسط مانند واريس های عنكبوتی و نسبتا وسيع و شبكه ای.
  • واريس های كوچك مانند تلانژكتازی ها كه حالت مويرگی داشته و باريك هستند.
نمونه واریس پا
درمان واریس

چندین روش درمان برای انواع واریس ذكر شده بسته به تشخيص پزشك وجود دارد:

1 – اسکروتراپی :

تزريق مواد شيميايي اسكلروزان از جمله روش های درمانی واريس است كه از سالها پيش انجام مي گيرد. اين درمان به روش های بسيار مختلفی انجام گرفته و به همين دليل نتايج درمانی نيز از ضعيف تا عالی متغير بوده است. هرچند درمان های جايگزين وجود دارد اما اين روش همچنان به عنوان بهترين روش برای از بين رفتن عروق واريسی سطحی شناخته می شود.

روشی كه ما برای درمان واريس توسط تزريق ماده اسكلروزان انجام می دهيم به گونه ای است كه بيشترين و بهترين نتيجه درمانی از آن حاصل می شود. روش اسکلروتراپی عموما برای درمان واريس های سطحی و تلانژكتازی ها استفاده می شود ولی برای درمان واريس های عمقی نيز كاربرد دارد.

اسكروتراپی واریس
اسكروتراپی واریس

2 – روش های گرمايی ( ليزر و RF )

در اين روش ها با بردن كاتتر مخصوص درون رگ نارسا و ایجاد گرما به جدار رگ، آن را می سوزانيم و از بين می بريم. امروزه این روش‌ها رسما جایگزین جراحی باز در بسیاری از افراد شده اند.اين روش ها نياز به كاتتر مخصوص دارند. با اين روش ها می توان رگ اصلی نارسا را به خوبی و با اطمينان بالايی از بين برد ولی در بسیاری از موارد نياز به اسكلروتراپی عروق واريسی در نواحی پايين تر پا وجود دارد.

3 – لیزر سطحی

اين روش فقط برای درمان تلانژكتازی ها و عروق ظريف و سطحی می باشد. معمولا بعد از اسكلروتراپی، تلانژكتازی ها در صورت باقی ماندن تعداد كم آنها يا در مواردی كه اندازه تلانژكتازی بسيار كوچك باشد كه امكان اسكلروتراپی وجود نداشته باشد استفاده می شود، اين روش صرفا كاربرد زيبايی دارد.

4- استفاده از تزریق چسب داخل عروق

در اين روش، رگ نارسا توسط چسب مخصوص پر می شود. بعد از انجام اين كار نياز به پوشيدن جوراب واريس وجود ندارد. در اين مركز، اين روش در موارد خاص، مثلا بيماران با پای ديابتی استفاده مي شود.

5 – جراحی

قديمی ترين روش درمان واريس كه اكنون نيز در برخي موارد مورد استفاده قرار می گيرد. اين درمان نياز به ایجاد برش هايی كوچك بر روی پا دارد و اغلب برای واريس های خيلی بزرگ كه امكان استفاده از ساير روش های درمانی نيست، انجام می شود.