دکتر امید شافع

واریس بارداری

واریس بارداری

5/5 - (1 امتیاز)

واریس بارداری : واریس نوعی تورم و اتساع عروق وریدی است که به صورت غیر معمول در هر انسانی ممکن است رخ دهد. به طوری که معمولا برای خود فرد غیر قابل تحمل می‎شود. مهمترین عارضه‎ای که واریس در بیماران به وجود می- -آورد به این گونه است که فرد با شکل ظاهری این بیماری به مشکل برمی‎خورد و دچار شکست اعتماد به نفس می‎شود. واریس از دسته بیماری‎هایی است که معمولا درد یا عوارض خطرناکی با خود به همراه ندارد. اما مهمترین چیزی که معمولا افراد را به سوی درمان واریس سوق می‎دهد این است که با ظاهری که واریس با خود به همراه می ‎آورد به مشکل می خورند و در صدد درمان آن بر می آیند.

واریس بارداری چیست

عروق وریدی در مبتلایان به واریس بصورت ظاهری تغییر میکنند .این ظاهر به این صورت تغییر شکل پیدا می‎کند که رگ‎های واریسی با رنگ‎های قرمز و آبی و بنفش از زیر پوست به وضوح پیدا می شوند. رگ‎های واریسی به وضوح ممکن است در تمام نقط بدن ظاهر شوند حتی در مقعد یا ناحیه تناسلی که همان ابتلا به بیماری بواسیر است. یا این بیماری ممکن است برای هرکسی اتفاق بیافتد اما احتمال ابتلا به واریس در افراد مسن و زنان باردار از همه بیشتر است. اکثر خانم‎ها ممکن است در دوران بارداری دچار واریس شوند. همچنین ممکن است آن ها به این بیماری دچار بوده‎اند اما متوجه آن نشده باشند و در دوران بارداری با شدت گرفتن آن متوجه ابتلا به رگ‎های واریسی شوند. همانطور که گفته شد ظاهر شدن این عروق هیچ مشکل یا ضرری ندارند جز در مواقع خاص با این حال مهمترین مشکل افراد با واریس ظاهر آن است.

بیشتر بخوانید ...  واریس : علت‌ها، علائم و روش‌های درمان

واریس در دوران بارداری ممکن است در نواحی خاصی از بدن خود را نشان دهد مثل شکم، ران‎ها و مچ پا یا بازو و سینه. اما این بیماری در زمان بارداری بیشتر خود را در  پا نشان می‎دهد. این عارضه ممکن است هیچ نارارحتی با خود برای شما به همراه نیاورد اما در برخی موارد ممکن است احساس سوزش و سنگینی و درد را با خود به همراه بیاورد.

علت ابتلا به واریس در دوران بارداری

غالبا زنان در دوران بارداری متوجه تشدید واریس خود می‎شوند. زمانی که در طول دوره بارداری رحم شروع  م‎کند به بزرگ شدن فشار بر سمت راست بدن افزایش می‎یابد که سیاهرگ زیرین دقیقا در این نقطه واقع شده است. این فشار به سیاهرگ‎ها منجر به افزایش فشار در رگ‎های پای فرد می‎شوند.

سیاهرگ‎ها ؛ رگ‎های خونی هستند که خون در دورترین نقاط بدن را به قلب می‎فرستند. بنابراین سیاهرگ‎های پا بر خلاف جاذبه زمین عمل می‎کنندو در نظر داشته باشید که در دوران بارداری مقدار خون در بدنتان افزایش میابد. این مشکل باعث می‎شود که در زمان بارداری با افزایش خون یه میزان چند برابر بار چندین برابری به رگ‎ها تحمیل شود و باعث آسیب به جدار رگها یا دریچه های آنها شود. به علاوه باید بدانید که میزان پروژسترون نیز در بدن افزایش می‎یابد و همین سبب می‎شود دیوتره رگ ها در حالت ریلکس باشند که خود سبب اتساع بیشتر در عروق سیاهرگی میشود.

بارداری های پیاپی و یا حاملگی چند قلویی و ورزش نکردن در دوران بارداری از دیگر دلایلی هستند که ممکن است باعث درگیری شما با این بیماری در دوران بارداری شوند.

بیشتر بخوانید ...  واریس لگن و سندرم احتقان لگنی

البته خوشبختانه بعد از تولد کودک میزان قابل توجهی از واریسها بهبود میابند، با این حال در صورتی که این اتفاق نیافتد راه ها زیادی برای درمان واریس وجود خواهد داشت.

علائم واریس دوران بارداری

تنها علائمی که در دوران واریس گریبان گیر فرد خواهد شد و بروز پیدا می‎کند رگ‎هایی هستند که با سه رنگ آبی بنفش و قرمز تیره بیرون خواهند زد. نواحی معمولا روی قسمت‎های مختلف خاک خواهند بود به خصوص پشت زانو روی ران پا، مچ پا، بازو و باسن.

گاهی در این نواحی فرد دچار سوزش و درد می‎شود و همچنین زمانی که این بیماری شدیدتر باشد پوست دچار سوزش و خارش و شکستگی و خشکی نیز می‎شود.

خطرات واریس در دوران بارداری

گاهی ابتلا به واریس در دوران بارداری باعث می‎شود که در زیر پوست فرد لخته خون جمع گردد و این امر به فرد حس بدتری خواهد داد. این شرایط را ترومبوز رگ‎های سطحی می‎گویند. در مواقعی که لخته خون پیشرفت کند رگ را به یک طناب سفت و محکم تبدیل خواهد کرد و همین امر باعث میشود که محل مورد نظر دچار قرمزی و درد و ضعف و شکنندگی شود. در صورت رخداد این لخته ها باید به پزشک متخصص بیماریهای عروقی دکتر امید شافع مراجعه نمایید.

پیشگیری از واریس در دوران بارداری

پیشگری از واریس در دوران بارداری تا حدودی امکان پذیر است تنها کافی است از روش‎های زیر به صورت ترکیبی استفاده کنید.

  • اجتناب از ایستادن طولانی مدت
  • اجتناب از نشستن بر روی پاها
  • جلوگیری از اضافه وزن در کنار اضافه وزن بارداری
  • استفاده از حرکات اصلاحی و ورزش
  • استفاده از جوراب واریس
  • ویتامین سی کافی استفاده کنید.
  • به توصیه پزشک به دقت گوش کنید.
بیشتر بخوانید ...  آیا واریس ها فورا بعد از درمان از بین می روند ؟